Home
 
Boeken
 
 

 
 
 
 
Nederlands boek

 

KISTDRAAIORGEL

Bouwbeschrijving

 
 

Bij uitgeverij Huismuziek is onder ISBN 90-73293-05-7 de vierde ongewijzigde uitgave verschenen van het boek 'Kistdraaiorgel'.
Dit boekje beschrijft de werking en de bouw van een kistdraaorgel.

Het orgeltje heeft 36 toetsen volgens een van de meest gebruikte gamma's voor boekorgels. Naast tekst en foto's bevat het boekje 15 uitgebreide tekeningen met maatvoering voering en schaalaanduiding. De tekeningen op deze www-pagina's zijn daar een voorbeeld van. Het boekje is in de boekhandel verkrijgbaar maar kan ook rechtstreeks bij de uitgever worden besteld:

 
Contact-gegevens:
 

Naam:

Postadres:

 

Telefoon:

Fax:

WWW:

Email:

Huismuziek

Postbus 9

6800 AA Arnhem

026-8450788

026-8450787

www.huismuziek.nl

info@huismuziek.nl

 

Voor de bouw van dit draaiorgeltje bevat het boek ook een werkschrift met een uitvoerige beschrijving van de bewerkingen van de onderdelen van het orgeltje. Een hoofdstuk van het boek geeft een beknopte beschrijving van het maken van draaiorgelboeken.

 

Niveau

De tekst en de tekeningen van boek en werkschrift samen zijn ruim voldoende voor de vaardige doe-het-zelver die vertrouwd is met de grondbeginselen van een automatisch spelend orgeltje. Behalve de routine en het gereedschap om hout te kunnen bewerken, moet de aspirant-bouwer in de gelegenheid zijn om enkele onderdelen van metaal te kunnen (laten) maken.

 
Voor orgelkarton en toetsen in diverse maten kunt u terecht bij:
E. Pluer Draaiorgelbouw te Bussum
 
Voorbeeld tekeningen uit het boek
 
Een foto uit het boek